Punavuori on trendikäs kaupunginosa

Punavuori on trendikäs kaupunginosaPunavuori on nykyisin yksi Helsingin tärkeimpiä kaupunginosia niin kulturellisesti kuin turistillisestikin. Aina ei kuitenkaan ollut näin, vaan Punavuori oli alun perin työväestön asuttamaa puutaloaluetta. Aiemmin huonomaineisena tunnettu alue on sittemmin keskiluokkaistunut ja tällä hetkellä Punavuori on yksi Helsingin tiheimpään asuttu alue, jonka uumenissa lymyilee kaikkea, mitä sekä alueen asukas kuin turistikin saattaisi kaivata. Mikä olisikaan trendikkäämpää, kuin ennen pahamaineinen kaupunkialue, joka on muuttunut yhdeksi tavoitelluimmista asuinalueista sekä kaikkien trendikkäimpien pikkuputiikkien sijainniksi.

Nähtävyyksiä turisteille

Punavuoressa sijaitsee muutamakin tärkeä helsinkiläisnähtävyys, joita kenen tahansa turistin kannattaa suunnata katsomaan. Alueella on muutamakin vaikuttava kirkko, joista mainittavimmat ovat Mikael Agricolan kirkko Tehtaankadulla sekä Metodistikirkko Punavuorenkadun ja Fredrikinkadun kulmassa. Punavuoren läntisosa oli ennen Sinebrykoffin tehtaiden sijainti, josta nykyisin muistuttavat Sinebrykoffin puisto, taidemuseo sekä tehtaiden nimikkokatu. Punavuoren toiselta laidalta taas löytyy Desingmuseo (Korkeavuorenkatu 23), jonne kaikkien muotoilun ja muodin ystävien kannattaa ehdottomasti suunnata.

Punavuoresta löytyy myös yksi turistien suosikkikohde suomalaisessa kulttuurissa: sauna. Saunomaan pääsee Sauna2:ssa, (Ratakatu 9) jonne omat juomat ovat enemmän kuin sallittuja.

Helsinki Design district ja pienet putiikit

Punavuori on nimitetty Helsingin muotialueeksi, design districtiksi, eikä syyttä: tältä alueelta löytyvät Helsingin pienet desing-putiikit, joista löytyy niin suomalista kuin pohjoismaalaistakin muotoilua. Katri/n (Bulevardi 15), Kauniste (Fredrikinkatu 24) sekä Moko (Perämiehenkatu 10) ovat vain muutamia esimerkkejä. Alueelta löytyy myös desing-lastenvaatteita esimerkiksi Punavuoren Peikko Oy:stä (Uudenmaankatu 15). Desingin lisäksi Punavuori tarjoaa muitakin trendikkäitä yksilöllisiä pikkukauppoja. Roobertin herkku (Fredrikinkatu 19) sekä karkkikauppa Sweetheart (Uudenmaankatu 32) saavat suut makeiksi, Jolie-luonnonkosmetiikkakauppa (Uudenmaankatu 26) saa ihon hohtamaan luonnollisesti valmistetuilla meikeillään ja muilla kosmetiikkatuotteillaan ja Eronen Record Storesta (Laivurinrinne 2) löytyvät trendikkäimmät soundit.

Niille, jotka haluavat myös yöpyä Punavuoressa, tämä trendikäs alue tarjoaa Hotel Annan. Hotel Anna on korkealuokkainen ja ehdottoman suomalainen hotelli, josta käsin minne tahansa Punavuoressa on vain kivenheiton mittainen matka.

Trendikkäintä syötävää ja juotavaa

Kuivin suin ei Punavuoressakaan tarvitse shoppailla, sillä kaupunginosa on täynnä trendikästä syötävää ja juotavaa. Pistäyty esimerkiksi Fafa’silla (Iso Roobertinkatu 2) maistelemassa Helsingin kuuluisimpia falafeleja tai SOMAssa (Fredrikinkatu 27) sushiburritolla. Hawaijilaista ruokaa löytyy HOKUsta ja Kippo (Iso Roobertinkatu 7) tarjoaa jälkkäriksi raikkaan frozen yogurtin. Punavuoren Ahvenessa (Punavuorenkatu 12) ilta alkaa mukavasti yksillä tai kaksillakin oluilla. Pelkkää kahviakin Punavuoresta kyllä löytyy, eikä minkä tahansa laisessa kuppilassa: Brooklyn Cafe (Fredrikinkatu 19) tarjoaa kahvia ja baageleita New Yorkin tyyliin. Saman omistajan leipomosta vähä ylempää samalta kadulta, Brklyn Bakerystä, löytyvät amerikkalaiset muffinit muhkeine kuorrutteineen, myös guteenittomana! Täältä voit myös tilata kakut kotiisi. Erikoisen kahvilakokemuksen löytää myös Andante Coffee Shopista, joka on puoleksi floristi, puoleksi kahvila.?