Kampin uusi ravintolakortteli

Helsingin kauppakeskus Kampin viidenteen kerrokseen on tehty täysremontti. Täysin uudistautuneen kerroksen avajaiset nähtiin vuoden 2016 joulukuussa. Viidennen kerroksen nimi on nyt Kortteli, jonka ideana on olla paljon muutakin kuin vain kauppakeskuksen ravintolakerros. Jo kerroksen nimellä hankkeen rahoittajat halusivat luoda kerroksesta kuin jatkeen Kampin viereiselle Annankadulle. Kortteli tarjoaa yhteensä 1000 asiakaspaikkaa ja jopa 10 eri ravintolaa, sekä joogastudion, kauneudenhoitolan ja kampaamon. Projektin toteuttaminen on maksanut yhteensä miljoonia euroja.

Kuinka Korttelin tarina alkoi

3500 neliön kokoisen Korttelin rakentaminen alkoi vuoden 2016 syksyllä. Hankkeen yleiseen suunnitteluun sekä ravintolayrittäjien valitsemiseen ryhtyi We Are Group, joka päätti avata kerrokseen myös kaksi omaa ravintolaansa. We Are Groupin johtaja, Anders Westerholm halusi kerroksesta ehdottomasti normaalista ostoskeskuksesta poikkeavan paikan ja niinpä mukaan valittiin vain ravintola-alan yksityisyrittäjiä.

Kortteli haluttiin irrottaa Kampin kauppakeskuksesta omaksi kokonaisuudekseen. Tästä syystä Kampin kuulutukset eivät kuulu viidenteen kerrokseen lainkaan, ja Korttelin pääsisäänkäyntinä toimivat Annankadun puoleiset hissit. Liukuportaitakin pitkin kerrokseen toki pääsee, mutta vain iltayhdeksään asti: Korttelin ravintolat ovat auki vielä kauan muiden Kampin liikkeiden sulkemisen jälkeen.

Jotain uutta, jotain vanhaa

Kampin uusi ravintolakortteliKorttelista löytyy monia vanhoja tuttuja, mutta myös ennalta tuntemattomia uutuuksia. Aleksanterinkadun suositun lounaskahvila La Torrefazionen kookkaita salaatteja ja laadukkaita kahveja pääsee nyt nauttimaan myös Kampissa. Kokoon on panostettu kunnolla, ja asiakaspaikkoja on huomattavasti enemmän kuin Aleksanterinkadun toimipisteessä. Myös We Are Groupin oma ravintola Story, joka tunnetaan Vanhasta Kauppahallista, valittiin yhdeksi Korttelin ravintoloista. Brunsseistaan tunnettu Sandro on myös menossa mukana, kuten on hawajilaistyylinen Hoku-ravintolakin. Täysin uusina tuttavuuksina Korttelissa ovat mereneläväravintola Fisken på Disken, kasvis- ja raakakahvila Date & Kale, italialaista ruokaa tarjoileva Bastardo, tunnetun Michelin-tähtiravintola Askin omistajien uutuusravintola Jord, Tukholmasta ensikertaa Suomeen laajentanut Beijing8 sekä We Are Groupin täysin uusi ravintola Bar Cón. Muut kerroksen liikkeet ovat Blue Lagoon, Yoga Nordic sekä QHAIR.

Paraatipaikalla ”pieni lautta” eli Bar Cón

Bar Con on Korttelissa paraatipaikalla. Baskimaalaiselle tapasravintolalle rakennettiin ihan oma ”kerroksensa” ja ravintolaan pääsee vain sen omia portaita pitkin. Barcón tarkoittaa yhteenkirjoitettuna pientä lauttaa, josta idea ravintolan ulkoasuun lähtikin. Bar Cón on tavallaan jotain täysin uutta ja ehdottoman trendikästä Helsingin ravintolatarjonnassa, sillä ravintola tarjoaa Baskimaalaisia tapaksia eli pinxtoja varsin autenttisessa muodossa. Bar Cón tarjoaa myös Suomen laajimman valikoiman erilaisia vermutteja. Vermutti on Barcelonassa nyt trendikkäintä juotavaa nuorten keskuudessa viinin jäädessä vanhempien ja hitaampien nautittavaksi.

Jopa kauppakeskuksen julkisivua on muutettu, jotta Korttelin ravintoloista viidelle saatiin lasiterassi. Viides kerros on tulvillaan tilantuntua, jonka luo kerroksen korkea katto. Ravintoloiden pitkät aukioloajat mahdollistavat illastamisen vielä myöhäänkin, ja Bar Cón on auki aina aamukahteen asti, joten paikkaa kannattaa harkita myös yksille lähtiessä tai illanistujaisia suunnitellessa.?